BuiltWithNOF
Activiteiten

Zwemmen, fietsen, wandelen, stadjes bezoeken:

U kunt gelijk vanuit de woning op de fiets stappen om van de omgeving te genieten. Ook voor wandelen is de omgeving zeer geschikt. Het landschap is glooiend maar u heeft geen last van steile hellingen. Er liggen dan ook diverse fietsroutes in de nabije omgeving.

Als u wilt zwemmen kunt u naar het stadje Luzy op ca. 20 minuten rijden. Er is een openluchtzwembad. In Saint Honores-les-Bains (15 min.) is een overdekt + openluchtzwembad zwembad. Op 10 minuten rijden is er in La Nocle Maulaix het recreatiemeer met strandje. De wat grotere stad Autun heeft schitterende monumentale gebouwen, kerken en is het bezoeken zeker waard. Ook de opgravingen bij Bibracte uit de Romeinse tijd en het museum daar moet u zien! Link: www.bibracte.fr/

Op ongeveer 10 minuten rijden ligt het historische stadje Bourbon Lancy. Hier kunt u heerlijk vertoeven bij plaatselijke restaurantjes in het oude centrum en genieten van de oude kerken en gebouwen. Ook zijn hier grote supermarkten en alle andere voorzieningen. Dit stadje is een kuuroord met thermale baden!

Link: www.france-voyage.com/frankrijk-steden/bourbon-lancy-28257.htm

Een aanrader om lekker te eten in het historische centrum van Bourbon Lancy is het restaurant La Grignotte du vieux Bourbon. Hier serveren ze heerlijke, betaalbare locale maaltijden en salades. Ook kunt u daar gratis wifi gebruiken!

Atractieparc en dierentuin Le Pal:

In het plaatsje Saint-Pourcain-sur-Besbre ligt het leuke attractiepark en dierentuin Le Pal. Het is een half uur rijden met de auto en is zeker het bezoeken waard. Meer informatie kunt u vinden op www.lepal.com .

Tennissen:

In Luzy.

Gezellige Franse markt:

Elke vrijdagochtend in Luzy. 

Wekelijks in Autun en Bourbon-lancy

Ternant:

Unieke triptieken van Ternant: dit altaarstuk illustreert de zeven fasen uit het leven van de Maagd, het is een drieluik dat bestaat uit geverfd en verguld houtsnijwerk en meerdere panelen van olieverf op hout, overgebracht op doek. De afmeting is indrukwekkend: 1.58 m hoog en 3.15 m lang.

Park du Morvan:

In het Parc Naturel du Morvan vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes. Neemt u dus ook de picknickmand mee, want dat belooft een hoop gezelligheid. Lekker eropuit met de hele familie, genieten van het groene landschap en de mooie vergezichten. Zo kunt u ervoor kiezen een bezoekje te brengen aan de Mont Beuvray. Een van de toppen van de Haut-Morvan, met archeologische opgravingen van de Gallische hoofdstad Bibracte. Vanaf de oriŽntatietafel heeft u er een schitterend panoramisch uitzicht, onder andere over de stad Autun (40 km). Bij mooi weer ziet u zelfs de Jura en de Mont Blanc.

[Home] [Het huis] [Tuin/omgeving] [Tarieven] [Activiteiten] [Contact]